Spitskool

Deegpakketje met spitskool

Ingredi├źnten: - 300 g spitskool - 25 g boter - 200 ml melk - 1 theelepel suiker - 5 eieren - 1 pakje bladerdeeg - verse dille.

Bereiding:

Doe de fijngesneden spitskool in een bak, strooi er 1 eetlepel zout over en laat 15 minuten staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 minuten. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en suiker.

Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren 8 minuten hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop eigeel los (eiwit wordt niet gebruikt).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de plakjes bladerdeeg. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en wat fijngesneden dille. Leg in het midden van elke plak deeg wat koolmensel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de hapjes 20 minuten in de oven.

 

Deel dit artikel op:

Volg ons op Social Media

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u graag iets kwijt? Neem dan contact op met ons.

Contact